НАБУ завершило розслідувати справу Кауфмана та Боруховича

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали слідства стороні захисту у справі про злочинну організацію в Одесі.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили розслідування справи про злочинну організацію бізнесменів Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича в Одесі.

Про це повідомляю прес-служби органів.

«17 листопада 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської міської ради. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: