У Парижі стався теракт, є загиблий

Читать на русском
У центрі Парижа 2 грудня невідомий чоловік напав із ножем на перехожих увечері. В результаті одна людина загинула, ще одна була поранена.
Фото: radiosvoboda.org

У суботу, 2 грудня, у центрі Парижа біля Ейфелевої вежі було скоєно збройний напад на мирних громадян. Одна людина була вбита, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє BBC.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що зловмисник націлився на туристів навколо набережної Гренель, що неподалік від Ейфелевої вежі.

«Працівники поліції щойно мужньо зупинили нападника у Парижі в районі набережної Гренель. Одна людина була вбита, ще одна була поранена і отримала допомогу від пожежної бригади. Будь ласка, уникайте цього району», — написав він у Х.

У поліції міста зазначили, що загиблий чоловік був громадянином Німеччини. Він з дружиною приїхав до Франції у відпустку. На щастя, його жінка не постраждала від рук неадекватного зловмисника. Що стосується іншого постраждалого, то загрози його життю немає.

У поліції виданню AFP повідомили, що нападник народився у Франції і є французом. Підозрюваний відомий радикальним ісламізмом та психічними розладами.

У 2016 році нападника засудили за планування іншого нападу, він перебував під наглядом французьких служб безпеки. Під час затримання він заявив поліції, що «засмучений ситуацією в Секторі Гази. Раніше він провів у французькій в'язниці чотири роки за планування теракту.

Нагадаємо, увечері 16 жовтня у центрі Брюсселя сталася стрілянина, у цей момент проходив футбольний матч збірними Бельгії та Швеції. Озброєний чоловік на вулиці розстріляв кількох фанів.

Згодом стало відомо, що стрільця затримали. Під час затримання він отримав серйозне поранення.

Також повідомлялося, що в Роттердамі чоловік вчинив стрілянину, внаслідок якої загинули троє людей.

Крім того, 23 листопада у столиці Ірландії Дубліні чоловік напав на групу людей із ножем. В результаті постраждали п'ятеро людей, серед яких троє дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: