Ще один штат у США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Читать на русском

Штат США Північна Кароліна визнав Голодомор 1932-1933 років, спровокований радянською владою, геноцидом українського народу.
Фото: credo.pro

Американський штат Північна Кароліна визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Про це повідомила пані посол України у США Оксана Маркарова у Facebook.

Соціологи з'ясували, скільки українців вважають Голодомор 1932-1933 років геноцидомПонад 90 відсотків опитаних українців вважають Голодомор геноцидом українського народу, тоді як у 2010 році таких було понад 60 відсотків.

«На завершення місяця пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні маємо новину з Північної Кароліни. З нагоди 90-их роковин трагедії Губернатор штату Рой Купер підписав відповідну прокламацію та проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор», – написала вона.

Маркарова подякувала штату Північна Кароліна та особисто Рою Куперу за те, що з 2018 року він щорічно підтверджує свою послідовну позицію у питанні визнання Голодомору геноцидом.

Зазначимо, Голодомор 1932-1933 років вважається однією з найтрагічніших подій в українській історії. Масовий голод призвів до мільйонних жертв. Історики припускають, що внаслідок Голодомору могло загинуло близько 7 млн осіб.

Верховна рада України звернулася до демократичних держав із проханням визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Після початку повномасштабної війни цей процес активізувався. Низка європейських країн ухвалила відповідне рішення, як і понад 30 штатів у США.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що 55 держав-членів ООН і делегація ЄС підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932−1933 років.

Крім того, у листопаді цього року одразу кілька штатів США приєдналися до визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.

У жовтні Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: