СБУ пояснила, чому Порошенку скасували відрядження

Читать на русском
Петро Порошенко запланував зустріч із проросійським прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Росія на тлі цього готувала провокацію проти України.
eurosolidarity.org

Петро Порошенко запланував зустріч із проросійським прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Росія на тлі цього готувала провокацію. Саме тому експрезидента не випустили з України.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.

СБУ та розвідувальні органи України отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України. Ворог таким чином хотів знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство зсередини.

«За задумом спецслужб рф, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з рф на умовах заморожування війни», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що до ІПСО росіяни планували залучити українських політиків. Розвідники зауважили, що саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

«Цю зустріч (як і інші «робочі зустрічі» вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи) рф планувала використати в своїх ІПСО проти України», – додають у дописі.

Саме тому керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження депутату, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб.

Нагадаємо, 1 грудня Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його з України – він мав їхати у відрядження до США та Польщі.

Згодом перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив, що скасував відрядження нардепа та експрезидента після отримання листа з грифом «Для службового користування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: