Рф перекидає в Україну нову дивізію десантників – розвідка Британії

Читать на русском
На фронт в Україну перекидається нещодавно сформована російська 104 повітряно-десантна дивізія.
ілюстративне фотофото росЗМІ

Російське командування на тимчасово окупованій території України почало розгортати новосформовану дивізію десантників.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у четвер, 30 листопада.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

У розвідці припускають, що рф вперше почала розгортати в Україні новосформовану 104 армійську десантно-штурмову дивізію. Це відбувається в окупованій Херсонській області.

Про плани відновити цей підрозділ, який з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні поточного року заявив міністр оборони рф Сергій Шойгу. За даними аналітиків, підлеглі підрозділу 104-ї дивізії, ймовірно, включають 337-й полк і 52-ю артилерійську бригаду.

У Міноборони Британії також припускають, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають «елітою». За нею, швидше за все, стежитиме командувач Повітряно-десатних військ рф генерал-полковник Михайло Теплинський, якого з жовтня призначили керівником групи військ Дніпро.

Нагадаємо, загальні втрати російської армії становлять вже 328 760 військових. Нещодавно Україна знищила два російські десантні катери в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: