Білий дім прокоментував рішення путіна збільшити російську армію

Читать на русском
Рішення Кремля збільшити чисельність російської армії, яка не має досягнень на фронті в Україні, є черговою спробою путіна досягти його цілей за рахунок людського м’яса.
Фото: Reuters

Збільшення чисельності російської армії є черговою спробою президента рф володимира путіна досягти своїх цілей кількісною перевагою.

Про це заявив координатор Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час онлайн-брифінгу, передає Укрінформ.

«Очевидно, що він (путін – ред.) буквально розкидається людським м’ясом, щоби спробувати утримати незаконно окуповану територію в Україні, а також спробувати захопити ще більше», – сказав представник Білого дому.

Кірбі додав, що ЗСУ перевершують росіян за якістю військ, якістю керівництва, командування й управління, а також озброєнь, які США та інші союзники надали Україні.

Посадовець зауважив, що російська армія не може зрівнятися з такою якістю, тому путін намагається досягти своїх цілей кількістю тіл, як це було під Бахмутом. Це зайвий раз вказує на труднощі, з якими росіяни стикаються в Україні і стикатимуться надалі.

«Тож ми наполегливо рекомендуємо путіну відмовитися від таких кроків, і взагалі вийти з України – тоді не буде потреби у збільшенні війська», – зазначив Кірбі.

Нагадаємо, 1 грудня російський диктатор підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців ЗС рф майже на 170 тисяч осіб.

Нагадаємо, наприкінці листопада путін затвердив рекордне з часів СРСР зростання витрат на російську армію.

Раніше ми розповідали, скільки росіян планували призвати до армії і скільки, за різними оцінками, призвали насправді за останній рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: