Путін збільшив чисельність російської армії на 170 тисяч осіб

Читать на русском
Російський президент Володимир Путін підписав указ, що передбачає збільшення штатної чисельності армії країни-окупанта на 170 тисяч осіб.
Фото: AFP

Російський президент володимир путін підписав указ, що передбачає збільшення штатної чисельності армії країни-окупанта.

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

Згідно з указом, чисельність армії рф збільшать на 170 тисяч військових - до 1 мільйона 320 тисяч. При цьому загальний штат окупаційної армії (разом з тиловими та допоміжними підрозділами) встановлюється на рівні 2 209 130 осіб.

Документ набирає чинності з дня його підписання – 1 грудня.

У Міноборони росії вже прокоментували плани путіна. Там розповіли, що мобілізація через збільшення чисельності військ нібито не проводитиметься, а сам процес буде реалізований «поетапно за рахунок контрактників».

Там також повідомили, що рішення «зумовлено зростанням загроз для країни», пов'язаних із проведенням повномасштабного вторгнення в Україну та розширенням НАТО.

Нагадаємо, наприкінці листопада путін затвердив рекордне з часів СРСР зростання витрат на російську армію.

Раніше ми розповідали, скільки росіян планували призвати до армії і скільки, за різними оцінками, призвали насправді за останній рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: