Суд у рф заочно арештував українську співачку Джамалу

Читать на русском
Басманний суд Москви заочно заарештував кримськотатарську співачку Джамалу у справі про нібито поширення фейків про армію окупантів.
Фото: Інстаграм Джамали

Басманний суд Москви заочно заарештував кримськотатарську співачку Джамалу у справі про нібито поширення фейків про армію окупантів.

Про це повідомляє пропагандистський портал ТАСС.

Кого з українських політиків та чиновників заочно «заарештовували» росіяниРосійські суди, окрім Кирила Буданова, незаконно заочно заарештовували Ірину Верещук, Еміну Джапарову, Арсена Авакова та інших українських політиків та топчиновників.

Як стверджується, співачку також оголосили у міжнародний розшук.

«Щодо Джамаладінової (прізвище Джамали – ред.) заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Кримінальну справу буде направлено до Басманного районного суду Москви для розгляду по суті за відсутності обвинуваченої, яка перебуває у міжнародному розшуку», – йдеться у заяві прокуратури.

За версією слідства, у квітні 2022 року Джамала опублікувала в соцмережах запис, «який містив свідомо неправдиву інформацію про дії російської армії» під час повномасштабного вторгнення в Україну. Співачка «керувалася мотивами ненависті щодо соціальної групи «військовослужбовці Збройних сил рф».

Нагадаємо, навесні цього року росіяни оголосили в розшук головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, командувача ВМС Олексія Неїжпапу.

А у квітні московський суд заочно заарештував керівника ГУР Кирила Буданова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: