Суд залишив нардепа Шуфрича під арештом

Читать на русском
Апеляційний суд не став змінювати запобіжний захід Нестору Шуфричу – він залишиться під вартою до 15 листопада.
Фото: РБК-Україна

Київський апеляційний суд залишив під вартою народного депутата Нестора Шуфрича. Поки що він буде у СІЗО до 15 листопада, як раніше вирішив Печерський районний суд Києва.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зрадили, втекли або причаїлися: як склалася доля нардепів із забороненої ОПЗЖІз 43 нардепів фракції забороненої тепер Опозиційної платформи більшість зберегли мандати. Докладніше про долю депутатів – на інфографіці.

До початку засідання Шуфрич розповів, що чекає від суду «справедливості»: «Справа була оформлена за один день: експертний висновок, обшуки та арешт, все було датовано 15 вересня. Тобто я маю підстави вважати характер цієї справи замовним».

Він також сказав, що ніколи не приховував свого спілкування із Володимиром Сівковичем, за завданням якого, як вважає слідство, він займався антиукраїнською діяльністю. «Чому мене не попередили, що є якась підозра (проти Сівковича – ред.). Чому мене не попередили, щоб я був обережним під час спілкування», – зазначив він.

На засіданні суду Шуфрич пояснив походження знайдених у нього нагород, зокрема радянських: за словами нардепа, він їх колекціонує.

«Я є одним із відомих фалеристів, збираю ордени, тому для мене це представляло виключно фалеристичну історичну зацікавленість», – сказав він і додав, що поряд з медаллю «75 років перемоги над фашистами» лежав перший орден УНР та ордена Вермахту, але їх чомусь не показали.

Нагадаємо, 15 вересня Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він тісно співпрацював та виконував завдання російського агента та колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Суд заарештував нардепа на два місяці без застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: