Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ, яке Україна бойкотуватиме через Лаврова

Читать на русском
США, на відміну від України та країн Балтії, не мають наміру бойкотувати засідання ОБСЄ через присутність там міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова.
Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ у Скоп'є, яке Україна та країни Балтії бойкотуватимуть через присутність глави МЗС росії Сергія Лаврова.

Про це «Голосу Америки» повідомив представник Держдепартаменту.

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію країною-спонсором тероризмуВперше саме таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації. Раніше ПАРЄ назвало режим в рф терористичним.

При цьому зустрічі між Блінкеном та Лавровим не буде.

«Ми поважаємо можливість кожної країни приймати рішення про те, чи варто брати їм участь чи ні. Ми вважаємо, що це корисний форум для взаємодії з членами ОБСЄ, тому маємо намір відвідати його», – сказав представник Держдепартаменту США.

«Я вважаю, що ОБСЄ є справді важливим інститутом для вирішення політичних питань та питань з прав людини в Європі. І тому держсекретар США збирається бути там на знак солідарності з північномакедонцями, які мали важкий рік і проробили чудову роботу, а також щоб висловити солідарність з іншими членами ОБСЄ», – додав він.

Нагадаємо, 30 листопада-1 грудня у Північній Македонії відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ. На зустріч запрошено Сергія Лаврова, до складу російської делегації також увійде речник міністерства Марія Захарова.

Окрім України, рішення бойкотувати зустріч ухвалили міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: