Дружину керівника ГУР Буданова отруїли – ЗМІ (оновлено)

Читать на русском
Маріанну Буданову отруїли важкими металами, вона у лікарні, повідомляють ЗМІ. У розвідці припускають, що це може бути цілеспрямована спроба отруєння конкретної людини.
elle.ua

Дружину керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова Маріанну отруїли важкими металами. Вона перебуває у лікарні.

Про це повідомляє «Бабель» із посиланням на джерела у розвідці.

За даними видання, Маріанну Буданову після тривалого погіршення стану здоров'я госпіталізували, наразі вона вже завершує курс лікування.

За словами співрозмовника в ГУР, їй діагностували ураження важкими металами. «Ці речовини жодним чином не використовуються в побуті і воєнній справі. Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини», — зазначили у розвідці.

Джерело РБК-Україна зазначило, що поки не відомо, чи було це разове отруєння, чи Маріанну отруювали деяке час порційно.

Джерела УП у силовому блоці припускають, що отруєння сталося, швидше за все, через їжу: «Оскільки дружина Буданова невеличка з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників: вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються».

Наразі триває розслідування щодо можливої спроби вбивства дружини керівника ГУР.

Раніше Буданов розповідав в інтерв'ю, що його дружина Маріанна після початку повномасштабної війни проживає з ним у кабінеті.

Нагадаємо, за даними розвідки, сам Кирило Буданов пережив понад десять замахів на своє життя.

Зокрема, за інформацією ЗМІ, росія за час війни двічі намагалася завдати ракетного удару по будівлі Головного управління розвідки на Рибальському острові у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: