Сніговий полон на Одещині: голова ОВА розповів про ситуацію в регіоні

Читать на русском
На Одещині до автомобілів, що застрягли на трасі Одеса-Київ, техніка підходить з обох боків. Також удалося звільнити людей, які перебували в автобусах.
фото ДСНС

На Одещині на ранок понеділка дещо покращилися погодні умови, рятувальники дістали частину застряглих автомобілів. Вдалося звільнити пасажирів із автобусів, що застрягли на трасі. Електрики продовжують ремонт ліній. Школи та дитсадки сьогодні закриті.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Снігопад в Україні: на яких дорогах обмежено рух транспортуНа деяких українських автошляхах перекрито рух транспорту через снігопад. Найбільше снігу на дорогах Одеської та Миколаївської областей.

«Погодні умови трохи покращилися. Десь після другої ночі сніг зупинився, що дозволило збільшити кількість робочої техніки на автошляхах, які сьогодні заблоковані. У нас зараз закрито дорогу Одеса-Рені, Одеса-Кучурган, Одеса-Київ. Ситуація ускладнена. На окремих відрізках дороги сніг понад два метри. Однак техніка працює», – сказав Кіпер.

За його словами, до автомобілів, що застрягли на трасі Одеса-Київ, техніка підходить по обидва боки. Також вдалося звільнити людей, які перебували в автобусах, що застрягли у снігових заметах. Їм дали гарячу їжу та чай, перевезли їх до найближчих населених пунктів із можливістю розміститися, щоб вони зігрілися.

Глава ОВА додав, що станом на 6 ранку без електропостачання залишалося близько 340 населених пунктів на Одещині.

«Зараз вітер дещо стих, є можливість працювати всім службам. Тому за останні дві години ми повернули електроенергію двадцяти населеним пунктам», – додав він.

Кіпер зазначив, що школи та садки сьогодні працюють дистанційно, людей закликали без потреби не виходити на вулицю.

Нагадаємо, негода накрила одразу кілька областей України. Одеську область засипало снігом найбільше, вчора через сніг та ожеледицю там сталося майже 40 ДТП. Сьогодні вранці повідомлялося, на яких дорогах в Україні обмежено рух транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: