Ще дві країни Європи виділять фінансування на ініціативу «Зерно з України»

Читать на русском
Австрія та Швейцарія виділять по понад 3 млн євро кожна на реалізацію ініціативи Зерно з України.
Reuters

Австрія та Швейцарія профінансують ініціативу «Зерно з України», метою якої є постачання українського зерна до найбідніших країн. Кожна з країн виділить понад 3 млн євро на реалізацію ініціативи.

Про це повідомляється на сторінках МЗС Австрії та посольства Швейцарії у соцмережі X.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

«Австрія підтверджує, що продовольство ніколи не повинно бути зброєю та зобов’язується виділити ще 3,8 млн євро на ініціативу «Grain From Ukraine», щоб зробити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку», - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві Австрії також згадали про вшанування пам'яті жертв Голодомору – «штучного голоду, який 90 років тому забрав життя мільйонів українців».

Згідно з повідомленням посольства Швейцарії, президент Берсе оголосив, що його країна виділить для Всесвітньої продовольчої програми, яка реалізує ініціативу, 3 млн швейцарських франків – близько 3,1 млн євро.

Нагадаємо, що вчора до Києва з неанонсованим візитом прибув президент Швейцарії Ален Берсе. Він, зокрема, провів зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським.

Раніше стало відомо, що Литва в рамках ініціативи «Зерно з України» до кінця року виділить 2 млн євро, а також готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: