За добу на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав 33 авіаційних удари, здійснив 45 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська вели безуспішні штурмові дії на пʼяти напрямках. Загалом протягом доби на фронті відбулось 46 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що ворог завдав 33 авіаційних удари, здійснив 45 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Міноборони підбило підсумки втрат, завданих російській армії цього тижняЗ 20 по 26 листопада, українські військові ліквідували 6260 російських солдатів та знищили майже 700 одиниць техніки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Середина-Буда.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області, де Силами оборони відбито 6 атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва. Завдав авіаційного удару біля Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак. Завдав авіаційних ударів поблизу Богданівки, Кліщіївки, Торецька, Північного Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії східніше Новобахмутівки, південніше Новокалинового, Сєверного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 24 атаки.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 4 атаки.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Старомайорське та Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Окупанти намагаються знайти слабину в обороні, щоб захопити Куп'янськ – Сухопутні військаЗагарбники хочуть знову захопити Куп'янськ. Для цього вони вишуковують слабину в обороні українських військ.

На Херсонському напрямку противник обстріляв з артилерії місто Херсон. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, що втрати росії у війні в Україні на ранок неділі, 26 листопада, становлять 1070 окупантів. Загалом ворог втратив 324 830 військових.

Раніше ми повідомляли, що під Авдіївкою росіяни масово здалися в полон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: