Суд виніс вирок акторові Остапу Ступці за п'яну ДТП у Києві

Читать на русском
Суд оголосив вирок акторові Остапу Ступці у справі про п'яну ДТП в Києві. Йому призначили обмеження волі на 3 роки.
фото Суспільне

Голосіївський районний суд Києва визнав винним українського актора Остапа Ступку у скоєнні ДТП в нетверезому стані.

Про це повідомляє Суспільне 24 листопада.

У Нацполіції розповіли, скільки українців загинули у ДТП цьогорічМайже 2,5 тисячі людей загинули в ДТП в Україні у 2023 році, а 24 774 – травмувалися. На частину з цих ДТП також вплинули наслідки повномасштабної агресії рф.

Суд призначив Остапові Ступці покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки та позбавлення права управління на 8 років. Також з нього стягнуть близько 10 тисяч гривень, які витратили на слідчі експерименти під час розслідування ДТП.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення, оскільки прокурор попросив призначити актору покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Аварія за участю Ступки сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва. Range Rover Ступки зачепив легковик Mitsubishi, в якому знаходився чоловік. Постраждалий зазнав травм, його відвезли до лікарні.

Остапа Ступку затримали на місці події. Алкотестер показав 1,62 проміле алкоголю у його крові.

Попередньо справа була кваліфікована за ч. 1 ст. 286-1 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження). Проте з огляду на висновки судово-медичної експертизи кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК України.

Нагадаємо, нещодавно на Житомирщині народний депутат УкраїниАндрій Ніколаєнко на смерть збив 18-річну дівчину. Суд призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: