Зеленський оновив склад Ставки верховного головнокомандувача

Читать на русском
Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Тепер у засіданнях не братиме участь колишній голова Державної служби спеціального зв’язку Юрій Щиголь.
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виключив зі складу Ставки верховного головнокомандувача ексголову Держспецзв'язку Юрія Щиголя і ввів міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Відповідний указ опублікований на офіційному сайті президента України.

«Увести до персонального складу Ставки Верховного Головнокомандувача Федорова Михайла Альбертовича – віцепрем'єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України; вивести зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача Ю. Щиголя», – йдеться у документі.

Нагадаємо, бригадний генерал Юрій Щиголь очолював Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України з липня 2020 року. Перед цим із 2008 року він проходив військову службу на оперативних та керівних посадах в СБУ.

20 листопада правоохоронці викрили злочинну схему, в якій брало участь керівництво Державної служби спеціального зв'язку. Зокрема, стало відомо, що Юрій Щиголь та його заступник могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень.

Цього ж дня Кабінет Міністрів звільнив з посади голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя.

Крім того, Національне антикорупційне бюро виявило на криптогаманці Щиголя близько 1,5 млн доларів в криптовалюті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: