На Вінниччині допускають нову хвилю захворювання на гепатит

Читать на русском
У Вінниці та області перший спалах гепатиту А пішов на спад, проте можлива ще друга хвиля.
ілюстративне фотоcvd.vn.ua

У Вінницькій області ситуація із захворюваністю на гепатит А залишається стабільною, перший спалах пішов на спад, проте можлива друга хвиля.

Про це повідомив Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА.

Кузін назвав ймовірну причину спалаху гепатиту А у Вінниці та областіКількість хворих на гепатит А на Вінниччині може говорити про те, що причиною спалаху стала питна вода, сказав головний санлікар.

За його даними, на 21 листопада в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих. При цьому останні два тижні в області спостерігається плато із захворюваності на гепатит А. Разом з тим, за прогнозами епідеміологів та лікарів, може бути ще одна хвиля.

За останню добу в області зафіксовано чотири нові випадки інфікування. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 34 пацієнти, з яких дев'ять – це діти.

Також повідомляється про одного тяжкого пацієнта. Це 50-річний чоловік, який уже місяць перебуває у лікарні. Він має багато супутніх патологій. Крім того, під наглядом сімейних лікарів перебувають 516 контактних осіб у домашніх осередках захворювання.

Нагадаємо, у жовтні на Вінниччині оголосили режим надзвичайного стану обласного рівня через захворюваність на гепатит А. У місті закривали школи.

Про випадок захворювання на гепатит А стало відомо у Броварах на Київщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: