«10 років тому провели свій перший контрнаступ»: президент привітав українців із Днем Гідності та Свободи

Читать на русском
День гідності та свободи відзначається в Україні 21 листопада. Володимир Зеленський звернувся до українців.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Гідності та Свободи. Він сказав, що десять років тому українці провели свій перший контрнаступ – проти беззаконня, неволі та спроби позбавити країну європейського майбутнього.

Звернення президента оприлюднено у соцмережах.

20 місяців повномасштабної війни: що обіцяє ЗеленськийВолодимир Зеленський за останній місяць давав обіцянки щодо посилення оборонного потенціалу України та постачання ППО, власної участі у виборах.

Як зазначив Зеленський, фактично десять років тому була перша перемога у сьогоднішній війні – перемога, небайдужості, хоробрості, народного опору, громадянського суспільства, подвигу Героїв Небесної Сотні та всіх, хто боровся за свободу у Києві та інших регіонах.

Наразі, сказав президент, прапори Євросоюзу на вулицях – це не просто прикраса чи фікція, а реальний символ невід'ємності України від Європи.

«Рік за роком, крок за кроком ми робимо все, щоб у колі зірок на прапорі ЄС, що символізує єдність народів Європи, сяяла й наша зірка. Зірка України. 20 років тому це була романтична мрія, 10 років тому – амбітна мета, сьогодні – це реалії, у яких уже неможливо зупинити наш рух уперед і подолання всіх обов’язкових стадій. Тож наш статус кандидата й подальші переговори про вступ мають неодмінно завершитися повноправним членством України в ЄС. І все це ми робимо попри війну. Коли наші люди захищають і себе, і Європу вже зараз», – сказав він.

Зеленський зазначив, що сьогодні відбувається новий виток історії України: «І сьогодні саме від нашого покоління залежить, який напрямок вона отримає. Що напишуть про нас у підручниках історії. Що скажуть про нас нащадки. «Вони боролись, але не змогли» чи «Вони бились і перемогли»?».

Звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Гідності та СвободиОфіс Президента України

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало промови Володимира Зеленського до Дня Незалежності у 2019-2023 роках: на інфографіці – про що і як довго говорив президент, які акценти розставляв та чому приділяв найбільшу увагу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: