В Україні розробили стійкий до засобів РЕБ ударний дрон – деталі

Читать на русском
Ще один український ударний дрон готується до серійного виробництва. Йдеться про безпілотник Backfire, який стійкий до ворожих засобів РЕБ.
Фото: t.me/zedigital

Ще один український ударний дрон готується до серійного виробництва. Йдеться про безпілотник Backfire, який стійкий до ворожих засобів РЕБ.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

В Україні створили комплекс РЕБ, який здатен пригнічувати російську систему ГЛОНАССВ Україні розробили комплекс радіоелектронної боротьби Piranha AVD 360, який допоможе ефективніше захищати бронетехніку та особовий склад ЗСУ від ворожих дронів.

За його словами, дрон може діяти в радіусі до 35 кілометрів і вражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади та командні пункти.

На безпілотник встановлена GPS-антена, яку майже неможливо заглушити. Крім того, через повну автономність дрона окупанти не можуть розрахувати його координати та наземної команди.

«Зараз Backfire демонструє хороші результати на фронті. За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном «Злі птахи» ЗСУ, які допомагають удосконалювати БпЛА», – розповів Федоров.

Він додав, що БПЛА вже пройшов комісію Міноборони і зараз очікує наказ на допуск до експлуатації.

Нагадаємо, що нещодавно глава Мінцифри заявив, що українські розробники створили рацію, яка може працювати під ворожими засобами радіоелектронної боротьби.

Також Федоров розповів, що ЗСУ отримали на фронт дрони зі штучним інтелектом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: