Україна повернула тіла ще 94 загиблих захисників

Читать на русском
В Україну вдалося повернути тіла та останки майже сотні загиблих на фронті військовослужбовців. Їх передадуть на судово-медичну експертизу для встановлення особи загиблих.
Фото: Вечірній Київ

В Україну 20 листопада вдалося повернути тіла та останки майже сотні загиблих на фронті військовослужбовців.

Про це йдеться у заяві Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Росія відмовляється обмінювати полонених – Координаційний штабРосія з літа фактично заморозила обмін полоненими з Україною. Однак перемовини з їх відновлення тривають.

Відомо, що на підконтрольну територію повернули 94 тіла воїнів ЗСУ. Процес здійснювався у взаємодії з Об'єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, ДСНС України в Сумській області, ДПСУ та іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони країни.

Репатрійовані тіла та останки будуть передані представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення особи загиблих.

«Відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права протилежній стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України», – зазначили у Коордштабі.

Нагадаємо, що у жовтні Україна повернула тіла ще понад 60 загиблих захисників, а у вересні додому повернули тіла 51 військовослужбовців, який загинув у боях на фронті.

Раніше стала відома кількість українських військових, які зникли безвісти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: