Зеленський підписав закон про зарплати військових та поліцейських, які потрапили в полон

Читать на русском
Законопроект пропонує зберігати грошове забезпечення для військових та поліцейських, які потрапили в полон.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який пропонує зберігати грошове забезпечення для військових та поліцейських, які потрапили в полон.

Про це повідомляється на сайті ВР.

ВМС та ГУР у ході спецоперації повернули з окупації двох десантників: подробиціДесантники брали участь у боях, були поранені та не змогли самостійно залишити окупацію. Півтора року вони переховувалися від росіян.

Йдеться про законопроект №9638 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб».

Як зазначив нардеп Ярослав Железняк у Telegram, проект закону пропонує зберігати грошове забезпечення осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли за особливих обставин і можливість виплати їхнім сім'ям. Однак це не стосується тих, хто здався в полон добровільно.

Також документ уточнює порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток. Крім того, проект закону роз'яснює порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських.

Ще документом пропонується вдосконалити порядок виплати одноразової грошової допомоги під час звільнення з військової служби.

Нагадаємо, У ГУР розповіли, як проходять переговори з рф щодо обміну полоненими. Один із таких обмінів відбувся 7 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: