Міністр закордонних справ Латвії висловив бажання балотуватися на посаду генсека НАТО

Читать на русском
Міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш висловив бажання приєднатися до списку претендентів на посаду генерального секретаря НАТО у 2024 році.
Bloomberg

Міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що готовий балотуватися на посаду Генсека НАТО, коли пост залишить Єнс Столтенберг.

Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву речника глави латвійського МЗС.

Хто і протягом якого періоду керував НАТОВосени закінчується термін повноважень генсека НАТО Єнса Столтенберга. На інфографіці – хто та скільки керував Альянсом.

«За умови, що Латвія вирішить балотуватись на посаду генерального секретаря НАТО доктор Кріш'яніс Каріньш готовий долучитися до змагання», – йдеться у заяві.

Відзначають, що Каріньш має намір зробити свій внесок у розвиток Альянсу з огляду на свій досвід роботи на посаді прем’єр-міністра, а також спираючись на чітке розуміння загрози з боку росії, тверду позицію щодо України та підтверджений досвід побудови міжнародного консенсусу.

Раніше бажання стати наступником Столтенберга висловив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. У Європі вважають, що його кандидатура може отримати широку підтримку.

Згодом прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що зацікавлена у посаді генерального секретаря НАТО.

ЗМІ також писали про бажання Джо Байдена бачити на посаді генсека НАТО Урсулу фон дер Ляєн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: