З'явився ще один кандидат на посаду наступного глави НАТО

Читать на русском
Зацікавленість у посаді генерального секретаря НАТО висловила прем'єрка Естонії Кая Каллас.
Flickr/FinnishGovernment

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що зацікавлена у посаді генерального секретаря НАТО після відставки Єнса Столтенберга.

Вона сказала про це під час заходу Politico Defense, організованого американським виданням.

Хто і протягом якого періоду керував НАТОВосени закінчується термін повноважень генсека НАТО Єнса Столтенберга. На інфографіці – хто та скільки керував Альянсом.

На запитання, чи вона хоче, щоб її розглядали на роль керівника НАТО після відходу Столтенберга, Каллас лаконічно відповіла «так».

На заході прем'єрка також висловила надію на перемогу України у відбитті російської агресії, оскільки з обох боків Атлантики зростають побоювання, що сторони наближаються до безвиході на полі бою. «Я повністю розумію і вірю, що її (росію – ред.) можна перемогти. І Україна може виграти цю війну», – сказала вона.

Каллас відкинула думку про те, що конфлікт зайшов у глухий кут: за її словами, зображати поле бою в такому світлі вигідно росії. «Це працює їм на користь. Давайте не потрапимо в цю пастку», – наголосила політикиня.

Нагадаємо, повноваження нинішнього генсека НАТО Єнса Столтенберга закінчуються у жовтні 2024 року. Раніше бажання стати його наступником висловив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. У Європі вважають, що його кандидатура може отримати широку підтримку.

ЗМІ також писали про бажання Джо Байдена бачити на посаді генсека НАТО Урсулу фон дер Ляєн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: