Україна створила аналог російського дрону «Ланцет»

Читать на русском
В Україні за рік створили аналог російського потужного ударного дрону Ланцету. Незабаром його відправлять на фронт.
Фото: popmech.ru

В Україні нещодавно створили ударний БПЛА, який є аналогом російського «Ланцету».

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

На озброєнні армій яких країн є бойові безпілотникиБойовими дронами користуються армії понад 30 країн світу, зокрема Збройні сили України. Більше – на інфографіці.

Він підтвердив, що в Україні за рік створили аналог російського потужного ударного дрону «Ланцет». Їх розробила доволі відома українська компанія, назву якої він не уточнив. А найближчим часом цей тип БПЛА доставлять на фронт.

«Найближчими тижнями буде найбільший контракт щодо цих дронів. Найскладніше у виробництві дронів це не просто полетіти, це влучити в ціль. Над цим справді мають працювати інженери. Ми практично за рік створили такий безпілотний апарат і побачимо його на полі бою найближчим часом», – сказав Юрій Щиголь.

Він зазначив, що якщо говорити про розвідувальні дрони, то в середньому за добу ЗСУ втрачають 40-45 дронів. Це найпростіші «Мавіки», «Матріси» та великі професійні дрони українського та іноземного виробництва.

Нагадаємо, Міноборони показало український дрон «Великий Бандерик». Також повідомлялося, що Україна до Дня незалежності безкоштовно отримала Bayraktar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: