Атаковане росіянами в Одеському порту судно вийшло в рейс

Читать на русском
Судно Kmax Ruler, атаковане російською ракетою в Одеському порту 8 листопада, знову вийшло у рейс.
Фото: t.me/SJTF_Odes

Україну покинуло судно Kmax Ruler, яке було атаковане російською ракетою в Одеському порту 8 листопада.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков у Києві у п'ятницю, пише Інтерфакс-Україна.

Удар по судну в порту Одещини: загиблий лоцман був українцемМоряк іноземного судна, який загинув внаслідок ракетного удару росії, мав українське громадянство.

«Судно вийшло з українських територіальних вод, вже перебуває десь у Румунії або болгарських водах. Воно завантажене, вийшло у рейс», - сказав Васьков.

Він уточнив, що за компенсацією до фонду військових ризиків, який існує в Україні з 2023 року, судновласники не зверталися.

«Судно, за нашою інформацією, мав класичний страховий пакет, який покриває військові ризики», - сказав заступник міністра.

Васьков додав, що сім'ї загиблого лоцмана надали допомогу. Один із постраждалих членів екіпажу отримав лікування у лікарні в Україні, двоє інших відмовилися.

Нагадаємо, 8 листопада російська ракета вдарила по цивільному судну, яке мало перевозити залізну руду до Китаю. Корабель заходив під завантаження до порту Одеської області. Лоцман (українець) загинув, ще трьох членів екіпажу - громадян Філіппін - було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: