Удар по судну в порту Одещини: загиблий лоцман був українцем

Читать на русском
Моряк іноземного судна, який загинув внаслідок ракетного удару росії, мав українське громадянство.
Фото: Сили оборони півдня України/Telegram

Моряк іноземного судна, який загинув внаслідок ракетного удару росіян, мав українське громадянство. Лоцман був працівником Адміністрації морських портів.

Про це в ефірі Суспільного повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Атаковане росією судно мало перевозити руду до Китаю – КубраковІноземне цивільне судно, яке було атаковане росіянами 8 листопада, зайшло в один із портів Одеської області для завантаження рудою. Надалі воно мало прямувати до Китаю, повідомив глава Мінінфраструктури.

За її словами, росіяни вдарили майже по капітанському містку судна під прапором Ліберії. У момент атаки там був лоцман-українець. Також поранення отримали три інші члени екіпажу. Їхньому життю нічого не загрожує.

«Також була інформація про травмування ще одного працівника порту. Поранення не критичні, найімовірніше, баротравма. Що стосується стану здоров'я членів екіпажу, госпіталізували лише одного, решта – отримали допомогу на місці та залишилися у складі екіпажу на борту судна», – розповіла Гуменюк.

Вона додала, що судно досить сильно постраждало внаслідок ракетного удару рф.

Нагадаємо, ввечері 8 листопада росіяни завдали удару протирадіолокаційною ракетою Х-31 по судну, яке заходило в один із портів Одеської області. Судно під прапором Ліберії було цивільним і йшло до українського порту під завантаження. Воно мало перевозити руду до Китаю.

Внаслідок ворожої атаки загинув лоцман, троє членів екіпажу (громадяни Філіппін) зазнали поранень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: