ВАКС знову продовжив розслідування справи бізнесмена Кауфмана

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі бізнесменів.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 грудня строк розслідування справи за підозрою бізнесменів Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський) у створенні злочинної організації в Одесі.

Таке рішення 5 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до дванадцяти місяців, тобто до 6 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

6 грудня 2023 року спливає максимальний строк досудового розслідування після повідомлення про підозру в один рік. Тому до цієї дати НАБУ і САП мають завершити слідство та відкрити матеріали розслідування стороні захисту.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: