Кембриджський словник обрав слово 2023 року

Читать на русском
Словник англійської мови Cambridge Dictionary назвав словом 2023 дієслово, також пов'язане зі штучним інтелектом.
Shutterstock

Кембриджський словник назвав словом цього року дієслово «галюцинувати», яке набуло нового значення, пов'язаного зі штучним інтелектом (ШІ).

Про це повідомляє сайт Cambridge Dictionary.

«Локдаун», «корупція» і «кіборги»: які слова визнавали словами року в Україні та світіАнглійці вважають, що словом року стало «локдаун». Українська версія слова року визначається з 2013 року. Ми подивились всі версії.

«Слово 2023 року – «галюцинувати». Коли штучний інтелект галюцинує, він видає неправдиву інформацію», – йдеться у повідомленні.

Якщо дослівно, галюцинувати (англ. hallucinate) – породжувати неправдиву інформацію та подавати її як факт (в контексті ШІ).

«Команда Кембриджського словника обрала це слово, визнавши, що його нове значення відображає суть того, чому люди говорять про штучний інтелект. Генеративний ШІ – це потужний інструмент, і ми все ще вчимося, як взаємодіяти з ним безпечно та ефективно. Це означає, що нам потрібно усвідомлювати як його потенційні сильні сторони, так і його поточні слабкості», – наголосили розробники словника.

Нагадаємо, на початку листопада інший словник англійської мови Collins English Dictionary словом року назвав «штучний інтелект». Незабаром свої варіанти представлять словник Merriam-Webster та Оксфордський словник.

У 2022 року своє слово також називав Оксфордський словник. Також було названо слово року за версією словника Collins Dictionary.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: