Американський словник Merriam-Webster назвав слово року

Читать на русском

Американський словник Merriam-Webster назвав словом-2020 - «пандемія».

Упорядники повідомили, що перший сплеск пошуку цього слова стався 3 лютого, коли першого пацієнта з COVID-19 в США виписали з лікарні. У той день «пандемію» шукали на 1621 відсотків більше, ніж роком раніше.

Американський словник Merriam-Webster назвав словом 2020 року - пандемію. Пошуковий трафік цього слова залишається високим.
Фото - Merriam-Webster.

Надалі пошуковий сплеск зростав, і на початку березня в середньому його шукали на 4000 відсотків частіше в порівнянні з 2019 роком.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно заявила, що «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію», у цей день пандемія викликала найбільший сплеск словникового трафіку у 2020 році.

«Локдаун», «корупція» і «кіборги»: які слова визнавали словами року в Україні та світіАнглійці вважають, що словом року стало «локдаун». Українська версія слова року визначається з 2013 року. Ми подивились всі версії.

Пошуковий трафік слова «пандемія» залишається високим, тоді як пошук пов’язаних термінів, таких як «коронавірус» та «COVD» спадають.

Пандемію словник визначає як «спалах захворювання, який відбувається в широкому географічному районі (наприклад, в декількох країнах або на континентах) і зазвичай вражає значну частину населення».

Раніше видавці тлумачних словників англійської мови Collins English Dictionary назвали словом 2020 року — «локдаун».

«Слово і діло» вирішило нагадати, які слова були важливі у світі протягом останнього десятиліття. Також ми пропонуємо подивитись українську версію слова року, починаючи з 2013-го.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: