Названо слово року за версією словника Collins Dictionary

Читать на русском
Пермакриза стала словом року за версією Collins Dictionary. Слово описує відчуття життя під час війни, інфляції та політичної нестабільності.
collinsdictionary.com

Автори словника з англійської мови Collins Dictionary назвали слово 2022 року – «пермакриза». Це слово, що описує відчуття життя під час війни, інфляції та політичної нестабільності.

Про це йдеться на сайті Collins Dictionary.

«Локдаун», «корупція» і «кіборги»: які слова визнавали словами року в Україні та світіАнглійці вважають, що словом року стало «локдаун». Українська версія слова року визначається з 2013 року. Ми подивились всі версії.

«Це підбиває підсумок того, наскільки жахливим був 2022 рік для багатьох людей. Мова може бути дзеркалом того, що відбувається у суспільстві та у світі загалом, і цього року був виклик за викликом», – сказав голова Collins Learning Алекс Бікрофт.

Він додав, що люди можуть відчувати, що «ми перебуваємо в постійному стані невизначеності та занепокоєння», після того, як «пережили потрясіння, спричинені Brexit, пандемією, суворою погодою, війною в Україні, політичною нестабільністю, енергетичною кризою та кризою вартості життя». .

Нагадаємо, за версією Оксфордського словника англійської найпопулярнішим у 2021 році стало слово «вакцина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: