Апеляція ВАКС звільнила від відповідальності нардепа Герасимова

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС остаточно звільнила від відповідальності народного депутата Артура Герасимова у справі про недостовірне декларування.
Фото: nv.ua

Апеляційна палата ВАКС остаточно звільнила від відповідальності народного депутата Артура Герасимова у справі про недостовірне декларування.

Про це повідомила пресслужба Центру протидії корупції.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

Апеляція залишила без задоволення апеляційну скаргу прокурора та звільнила нардепа від покарання через закінчення строків давності.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що Герасимов не вніс до своєї декларації віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною.

За версією звинувачення, загальна сума незадекларованих нардепом Артуром Герасимовим відомостей складає близько 8 млн грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про двоповерхове житлове приміщення і паркомісце, що належать йому та його дружині, які розташовані в Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, розміщених на рахунки в одному з українських банків.

У серпні суд визнав нардепа винним. Йому призначили 51 тисячу грн штрафу та стягнули 55 тисяч грн за проведення експертизи. Також Герасимову заборонили обіймати певні посади протягом одного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: