16,7 млн грн збитків структури НААН: підозрюваному продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 листопада строк дії обов'язків, покладених на директора приватної компанії «Каспій Агро» Максима Теслю. Його підозрюють у заволодінні 16,7 млн грн державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Національної академії аграрних наук.

Таке рішення 6 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Теслю з альтернативою понад 2 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваному (Максиму Теслі – ред.), - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, до 6 листопада 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційні органи правопорядку викликали на допит колишню директорку ДГ «Елітне» Вікторію Полтавченко як підозрювану.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: