Евакуація українців з Гази: дозвіл на виїзд отримали ще понад 200 осіб

Читать на русском
Загалом Україна отримала дозволи на виїзд із сектору Газа для 329 українців, 43 вивезли напередодні.
фото Дзеркало тижня

Станом на ранок 9 листопада Україна отримала дозволи на виїзд із сектору Газа ще для 228 українців. Таким чином, разом із першою евакуйованою групою було видано вже понад 300 дозволів.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону 9 листопада.

З'явилися фото перших евакуйованих українців із сектору ГазаГУР Міноборони України показало фото – як проходила евакуація першої групи українців із сектору Газа.

«Ми отримали дозвіл на 101 особу три дні тому, а позавчора ввечері отримали додатково дозвіл ще на 228 осіб. Тобто ми можемо говорити про дозволи на 329 осіб загалом. Ці дозволи є дійсними», – сказав він.

Посол висловив упевненість, що Україна зможе отримати ще кілька дозволів, невелику кількість, «оскільки переважна більшість наших заявок розглянута ізраїльською стороною та узгоджена позитивно».

За його словами, ніхто не знає точно, скільки українців перебуває у секторі Газа. За оцінками посольства, десь понад 500 осіб.

«На нас вийшло загалом близько 370 осіб, з частиною з них зв'язок було втрачено, оскільки їх не було евакуйовано з півночі, де йдуть важкі бойові дії», - пояснив Корнійчук.

Нагадаємо, 8 листопада із сектору Газа успішно евакуювали першу групу українців – 43 особи. Зараз вони перебувають у безпеці в Єгипті під опікою українських дипломатів. Сьогодні ГУР показало фото перших евакуйованих українців з Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: