КПП «Рафах» знову відкрили для евакуації іноземців із Сектора Гази

Читать на русском
КПП Рафах на кордоні Єгипту і Сектора Гази 9 листопада знову почав працювати на пропуск іноземців та осіб із подвійним громадянством, а також поранених палестинців.
Фото: Associated Press

Пропускний пункт «Рафах» між Сектором Гази та Єгиптом знову відкрився у четвер, 9 листопада, для евакуації іноземних громадян та поранених палестинців.

Про це повідомили єгипетські служби безпеки та медичні джерела, передає Reuters.

Зазначимо, пропуск через КПП «Рафах» був призупинений в середу з міркувань безпеки. У четвер, 9 листопада, два джерела повідомили, що 695 власників іноземних паспортів, включаючи єгиптян, змогли перетнути кордон.

Також повідомляється, що в четвер близько 100 вантажівок перетнули кордон і ввезли гуманітарну допомогу для Сектора Гази.

Нагадаємо, «Рафах» – це єдиний пропускний пункт на кордоні Гази та Єгипту, через який проходить гуманітарна допомога в Сектор Гази і через який можуть виїхати іноземці. У середу, 8 листопада, КПП не працював через бомбардування.

8 листопада стало відомо, що із Сектору Газа евакуйовано першу групу українців.

9 листопада ГУР Міноборони показало фотографії евакуації першої групи українців із сектору Газа, яку провели напередодні.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу погодитись на триденну паузу у бойових діях, щоб забезпечити прогрес у звільненні заручників, яких бойовики ХАМАС утримують у Секторі Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: