У ГУР показали відео нічної спецоперації у Криму

Читать на русском
Розвідка показала відео спецоперації у Криму, під час якої було вражено малі десантні кораблі росіян.
Скріншот з відео

Головне управління розвідки опублікувало відео нічної спецоперації в окупованому Криму, внаслідок якої було вражено малі десантні кораблі чорноморського флоту рф.

Як уточнили у розвідці, йдеться про катери проєкту 11770, які можуть вміщувати до 45 тонн вантажу та 92 особи збройного десанту.

На судах знаходився екіпаж і було завантажено броньовану техніку, зокрема БТР-82.

В Криму уражено десантні кораблі окупантівГоловне управління розвідки МО України

Ці катери росія активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Крім того, на борту катерів розміщувалися зенітно-ракетні комплекси «Тор-м2» для мобільного прикриття угруповання на острові та Чорному морі.

«Окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації. А в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах», – розповіли у розвідці.

Нагадаємо, вранці ЗМІ повідомляли про вибухи в окупованому Криму: була інформація про пошкодження нафтобази у Феодосії, а також прильоти в Чорноморському.

Пізніше стало відомо, що в Чорноморському вражені два російські десантні катери.

Учора в ГУР анонсували нові операції на території Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: