Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується – Міненергетики

Читать на русском
На Запорізькій АЕС відбувається деградація обладнання. Ситуація все гірше. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції останнім часом лише погіршується. На станції потрібно проводити роботи щодо підтримання стану устаткування, але їх ніїто не виконує.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Росіяни влаштували на Запорізькій АЕС чергову аварію: партизани розкрили подробиціДії окупантів спровокували чергову аварію на тимчасово захопленій Запорізькій АЕС. В Атеш не виключають, що рашисти спробують звинуватити в інциденті Україну.

Міністр нагадав, що електростанція вже понад рік не працює. Він також пояснив, що «Україна постачає на ЗАЕС електроенергію, аби забезпечити функціонування систем безпеки».

«Але це ж об’єкт атомної генерації. І там потрібно проводити відповідні роботи щодо підтримання стану устаткування. Ці роботи не проводяться. Ситуація називається деградацією устаткування», – наголосив міністр.

Він додав, що росія порушила усі механізми і домовленості стосовно ядерної безпеки у світі.

Нагадаємо, окупанти змінили стан одразу двох енергоблоків Запорізької АЕС. Такі дії збільшують ймовірність радіаційної аварії на станції.

Раніше було названо кількість українських атомників, які залишились працювати на ЗАЕС.

Також повідомлялося, що у вересні експерти МАГАТЕ зафіксували багато вибухів біля Запорізької АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: