Антикорупційний суд заочно заарештував ексзаступника голови ДМС

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін рішення про заочний арешт колишнього заступника керівника міграційної служби.
Сергій Донський

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заочний арешт колишнього заступника голови Державної міграційної служби Сергій Донського, якого НАБУ і САП підозрюють у справі про заволодіння понад 88 млн грн ДМС.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«8 листопада 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 20 жовтня 2023 року про обрання колишньому заступнику голови міграційної служби запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до колишнього начальника управління ДМС.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику голови ДМС, ексначальнику управління служби та підприємцю. НАБУ і САП викрито схему заволодіння коштами ДМС. Слідство встановило, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби. Бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами. В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: