У США засудили колишнього чиновника Держдепу: які причини

Читать на русском
Прокурори заявили, що Кляйн напав на поліціянтів, коли намагався увійти в Капітолій і перешкодити Конгресу засвідчити перемогу Джо Байдена на президентських виборах.
штурм КапітоліюGetty Images

У США засудили до ув’язнення ветерана Корпусу морської піхоти Федеріко Кляйна, який за часів президента Дональда Трампа працював у Державному департаменті. Суд визнав ексчиновника винним у нападі на поліцейських під час заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє видання Associated Press.

У Вашингтоні до Капітолію прорвалися протестувальники, вимагають припинення вогню у Секторі Гази18 жовтня в одну з будівель Конгресу США у Вашингтоні прорвалися протестувальники. Вони вимагають припинення вогню у Секторі Гази.

Як зазначається, прокурори заявили, що Кляйн напав на поліціянтів, коли намагався увійти в Капітолій і перешкодити Конгресу засвідчити перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Прокурори припустили, що Кляйна могло мотивувати бажання зберегти свою посаду. За призначенням Трампа він працював в офісі Держдепу в справах Бразилії та Південного конусу з 2017 року, поки не залишив цю посаду 19 січня 2021 року.

«Як службовець федерального уряду, Кляйн користувався довірою американського народу та захищав закон. Він порушив цю довіру 6 січня, коли напав на ту саму країну, за роботу в якій йому платили», — написали прокурори.

При цьому, колишній морський піхотинець і чиновник Держдепу відмовився давати свідчення в суді. Його адвокат звинуватив прокуратуру в перебільшенні ролі свого підзахисного в заворушеннях. На думку захисту, прокуратура це зробила через політичні зв’язки Кляйна з адміністрацією Трампа.

Прокуратура рекомендувала засудити Кляйна, якого обвинуватили в порушенні 53 пунктів, до 10 років ув’язнення. Натомість суддя визнав колишнього чиновника винним за 12 пунктами, включно з 6 звинуваченнями у нападі, і засудив до 5 років і 10 місяців ув’язнення. Також суд зобов’язав Кляйна сплатити штраф у розмірі 3000 доларів та компенсацію у розмірі 2000 доларів.

Як відомо, загалом у заворушеннях в Капітолії звинуватили вже близько 1200 людей.

Нагадаємо, 6 січня 2021 року експрезидент США Дональд Трамп заявив своїм прихильникам під час мітингу біля Білого дому про нібито фальсифікацію виборів. Після цього натовп рушив до будівлі Конгресу США і влаштував штурм.

Також ми повідомляли, що колишньому президенту США Дональду Трампу втретє за чотири місяці висунули кримінальні звинувачення – цього разу у спробі спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: