Відбуваються обшуки у спільників нардепа, причетних до схеми для ухилянтів – СБУ

Читать на русском
Депутату ВР вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини. Найімовірніше, йдеться про Олександра Дубінського.
фото СБУ

Співробітники СБУ та ДБР 1 листопада проводять низку обшуків у спільників народного депутата, який організував схему для незаконного виїзду громадян за кордон.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 1 листопада.

У нардепа Дубінського проводять обшуки – ЗМІУ нардепа Дубінського проводять обшуки. Правоохоронці перевіряють його можливу причетність до організації незаконного переправлення через кордон.

Зазначимо, СБУ не називає ім'я нардепа. Але сьогодні вранці ЗМІ повідомили про обшуки у депутата Олександра Дубінського.

«Нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів. Задокументовано, що таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини», – йдеться у повідомленні.

Спецслужба встановила, що частину документів, необхідних для втечі «клієнтів» за межі України, нардеп зберігав у колишнього помічника - депутата Київської облради 8-го скликання, а також свого близького родича.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій – офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч.2 ст.15, ч.2 ст.332 КК України). Фігурантам загрожує до 7 років ув'язнення.

Нагадаємо, 9 серпня Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон. За версією слідства, нардеп вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито для супроводження батька на лікування.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: