Жертв російської агресії в Маріуполі може бути більше у 10 разів – прокурор

Читать на русском
На сьогодні офіційно відомо про 11 362 загиблих у Маріуполі. Але насправді жертв може бути набагато більше.
Getty Images

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області може бути набагато більше загиблих українців, ніж відомо зараз. Також самих злочинів росіян може бути більше, ніж вдалося зафіксувати.

Про це заявив керівник Департаменту протидії злочинам за умов збройного конфлікту Офісу генпрокурора України Юрій Білоусов в інтерв'ю РБК-Україна.

Воєнні злочини росіян: скільки підозрюваних уже встановили слідчіПравоохоронці встановили понад 440 підозрюваних осіб у скоєнні воєнних злочинів в Україні. Це ті росіяни, які чинили насильство, тортури чи вбивства.

«Звичайно, самих злочинів набагато більше, ніж 108 тисяч. Коли ми зайдемо до Маріуполя, ми побачимо, що незважаючи на спроби росіян приховати все це, злочинів в рази більше», – сказав він.

За словами прокурора, офіційна цифра загиблих, яка відома на даний момент – це 11 362 особи, з них 508 дітей.

«Але я думаю, що це, щонайменше, у 10 разів більше, на жаль», – зазначив Білоусов.

Нагадаємо, із середини травня 2022 року росіяни захопили Маріуполь. Місто дуже сильно зруйноване, у будинках немає комунальних благ. Росіяни зносять залишки житлових будинків. Президент Володимир Зеленський, а також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пообіцяли звільнити Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: