У МОН пояснили, чому вчителям рекомендують спілкуватися українською не лише на уроках

Читать на русском
У МОН вирішили нагадати, що українська мова в освіті захищає одразу кілька важливих законів.
Фото Слово і діло

В Україні мовою освітнього процесу є державна мова, і вона є обов'язковою у навчальних закладах не лише на уроках. Це означає, що педагогам рекомендується розмовляти українською також під час спілкування з вчителями.

Про це вирішила нагадати пресслужба МОН у четвер, 2 листопада.

Держексперта Міносвіти звільнили за антиукраїнські висловлювання у соцмережіДержавного експерта Міністерства освіти і науки Андрія Василенка звільнено через його антиукраїнські висловлювання.

У повідомленні міністерства наголошується, що українську мову вчителі мають використовувати:

  • під час занять (крім предметів і курсів, які згідно з освітньою програмою закладу освіти викладаються іноземними або мовами корінних народів і національних меншин);
  • у спілкуванні вчителів, викладачів, іншого персоналу закладів освіти зі здобувачами освіти (вихованцями) й між собою;
  • у навчальних матеріалах.

МОН нагадало, що українська мова в освіті захищає кілька законів: «Про освіту» (стаття 7), «Про повну середню освіту» (стаття 5), «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (стаття 21).

«Віримо в Україну і в те, що освітяни виховують громадян, які розуміють цінність української мови та її особливе значення зараз, коли росія намагається знищити нашу країну, історію та культуру», – додали в міністерстві.

Нагадаємо, голова МОН не проти, щоб школярі писали назву країни-агресора з маленької літери. Раніше повідомлялося, що в Міносвіти звільнили експерта після його антиукраїнських висловлювань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: