Європейський інвестбанк виділить Україні гроші на два проєкти відновлення

Читать на русском
Україна отримає 450 млн євро на проекти відновлення. Перші два транші по 100 млн євро можуть затвердити найближчим часом.
фото REUTERS

Європейський інвестиційний банк виділить Україні 450 млн євро, які будуть спрямовані на два проекти відновлення.

Про це повідомило Міністерство відновлення у четвер, 2 листопада.

Лондонська конференція з відновлення України: яке фінансування пообіцяли партнериУ Лондоні відбулася конференція з відновлення України. Яку фінансову підтримку пообіцяли партнери – на інфографіці.

Гроші від ЄІБ виділяються у рамках співпраці з Україною, принципи якої закладено у Меморандумі про взаєморозуміння 21 червня у Лондоні.

Цим меморандумом передбачено виділення загалом близько 840 млн євро кредитних коштів на відновлення інфраструктури України.

Кошти будуть розподілені на два проекти:

  • Ukraine Recovery III FL (250 млн. євро, перший транш – 100 млн. євро): спрямований на фінансування критично важливої соціальної та міської інфраструктури. Йдеться про відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії, та будівництво нової базової інфраструктури для забезпечення гідних умов життя для переміщених осіб та приймаючих громад;

  • Ukraine Water Recovery FL (200 млн євро, перший транш – 100 млн євро): спрямований на фінансування інвестицій у критично важливу водну інфраструктуру в районах, які безпосередньо постраждали від війни або в яких проживає значна кількість ВПО. Йдеться про відновлення водопостачання та водовідведення, включаючи заходи, спрямовані на подолання наслідків руйнування Каховської греблі.

Повідомляється, що за умови остаточного затвердження Радою директорів ЄІБ та Комітетом донорів EU4U перші два транші у розмірі 100 млн будуть затверджені до кінця року.

Нагадаємо, у жовтні Україна отримала від ЄС новий транш. Раніше повідомлялося, що Держагенство відновлення пообіцяло відкрити дані щодо вартості всіх проектів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: