САП просить конфіскувати квартиру посадовця Львівської митниці

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура звернулися з цивільним позовом до начальниці одного з відділів митного посту Львівської митниці.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати у цивільному порядку квартиру у Львові, яка належить начальниці відділу митного оформлення митного поста «Городок» Львівської митниці Державної митної служби Анни Бісюк.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не вказується прізвище посадовиці, проте на сайті Судової влади зазначається як відповідач Анна Бісюк, яка якраз і обіймає посаду на митниці.

«14 червня 2023 року прокурор САП звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави. Підставою для початку збору доказів слугували матеріали ДБР, які у подальшому було доповнено доказами від НАЗК та самостійно отриманими прокурором у встановленому законом порядку», – інформує прокуратура.

На думку САП, начальниця ВМО «Городок» Львівської митниці Анна Бісюк через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набула квартиру в місті Львові вартістю 1,86 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів. А тому прокурор просить стягнути в дохід держави квартиру як необґрунтований актив.

У разі задоволення позову буде накладено стягнення на об'єкт нерухомості та кошти в розмірі 1,86 млн грн стягнуті у дохід держави.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованою нерухомість податківця на Харківщині. Раніше САП попросила конфіскувати активи місцевого депутата на Дніпропетровщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: