Обстріли Сумщини: за останню добу зафіксовано майже 140 прильотів по області

Читать на русском
Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Глухівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманська громади.
Укрінформ

Російські окупаційні війська протягом минулої доби 28 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області. Майже 140 вибухів було зафіксовано у дев'ятьох територіальних громадах.

Про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці.

«Зафіксовані 139 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Глухівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманська громади», - йдеться у повідомленні.

Для ударів по регіону загарбники застосовували артилерію, міномети, станкові гранатомети та безпілотники.

Зазначається, що під артилерійським вогнем російської армії опинилися, зокрема, Юнаківська й Білопільська громади. Там пролунали 12 і 20 вибухів відповідно.

З такої ж зброї ворог ударив по Великописарівській громаді, спричинивши три вибухи.

На Середино-Будську громаду росіяни скинули з безпілотника один вибуховий пристрій та обстріляли з мінометів й артилерії – зафіксовані 11 і 5 вибухів відповідно.

Краснопільська громада зазнала від військ рф артилерійських і мінометних ударів – пролунали 47 і 6 вибухів.

На Зноб-Новгородську громаду російські війська скинули 5 мін. По її ж території вдарили також із гранатометів типу АГС, унаслідок чого сталися ще три вибухи.

Водночас, із мінометів ворог атакував Миропільську громаду, зафіксовано 22 вибухи.

Також під мінометний вогонь загарбників потрапили Глухівська й Есманська громади. Там пролунали один і три вибухи відповідно.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли ТЕС у Донецькій області. В результаті мешканці населеного пункту поряд залишилися без світла та води.

Також у вівторок ввечері, 31 жовтня, українські захисники знищили два ворожі безпілотники у небі над Дніпропетровською областю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: