Сили оборони відбили атаки на п'яти напрямках та уразили 11 засобів ППО рф – Генштаб

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення від 1 листопада. Там зазначено, що протягом доби на фронті відбулося 43 бойових зіткнення. Ворог намагався наступати одразу на п'яти напрямках, але всі атаки були відбиті.
Фото: ЗСУ

Протягом доби на фронті відбулося 43 бойових зіткнення, ворог намагався наступати одразу на п'яти напрямках, але всі атаки були відбиті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 1 листопада.

За даними військових, ворог завдав по території України 4 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші воїни відбили 8 атак.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва, Виїмки, Спірного та Веселого Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів противника постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі окупанти 10 разів безуспішно намагалися відновити втрачене положення неподалік Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Також противник вів безуспішні штурмові дії у районі Південного Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Сєверного та Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 5 атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Калинового, Новоолександрівки, Семенівки, Орлівки, Ласточкіного та Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки Донецької області, де Силами оборони відбито 16 атак. Також противник завдав авіаційного удару в районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів поблизу Новоселівки, Новоданилівки, Роботиного Запорізької області, а також у районі Берислава, Козацького, Львового Херсонської області.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – йдеться у зведенні.

У Генштабі повідомили, що протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ, у свою чергу, вразили 5 радіолокаційних станцій, 2 пункти управління, 3 зенітно-ракетні комплекси та 11 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, українські військові за жовтень знищили майже 23 тисячі російських окупантів. Також ворог втратив сотні одиниць різної техніки.

Раніше ЗМІ повідомили, що бої за Авдіївку стали для росіян одними з найкривавіших із початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: