Лукашенко зажадав від росії компенсації за порушення домовленостей щодо БілАЕС – подробиці

Читать на русском
Білорусь зажадала від росії компенсації через зміщення термінів введення в експлуатацію Білоруської АЕС. Про це заявив самопроголошений президент республіки Олександр Лукашенко.
Фото: EPA

Білорусь зажадала від росії компенсації через зміщення термінів введення в експлуатацію Білоруської АЕС.

Про це заявив самопроголошений президент республіки Олександр Лукашенко, повідомляє його пресслужба.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

За словами диктатора, АЕС була запущена пізніше запланованого терміну з вини країни-окупанта.

«Звичайно, за договором ми порушили перед ними питання про компенсації. Це приховувати не треба. Нічого там надзвичайного не було. Але такі питання було поставлено у зв'язку з тим, що порушено терміни введення станції, і відповідальність за це несе російська сторона», – сказав Лукашенко.

Він додав, що у відповідь Москва запропонувала Мінську варіанти щодо ціни на ядерне паливо «як для своїх станцій» та п'ятирічний гарантійний термін.

Нагадаємо, Білоруська АЕС знаходиться у Гродненській області. Перший блок БелАЕС запустили восени 2020 року, а другий – улітку цього року. Будівництво станції велося за кредитні 10 млрд доларів, надані країною-окупантом.

Варто зазначити, що у вересні Європарламент визнав Лукашенка пособником путіна у війні проти України.

Раніше в ГУР повідомили, що росія вважає своїм стратегічним завданням залучити білоруську армію до наземної операції у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: