ВРП відсторонила суддю райсуду Одещини від правосуддя

Читать на русском
Дисциплінарний орган суддів задовольнив прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення підозрюваного служителя Феміди.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва від здійснення правосуддя до 30 листопада

Таке рішення 31 жовтня ухвалили члени ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя ухвалила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити частково. Тимчасово до 30 листопада 2023 року відсторонити суддю Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ВРП Григорій Усик.

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила судді Комінтернівського райсуду Одещини Павлу Доброву запобіжний захід у вигляді застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали голову Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва, викритого напередодні на одержанні неправомірної вигоди у сумі майже 50 тисяч грн. За версією слідства, суддя за 1300 доларів обіцяв посприяти в ухваленні рішень про забезпечення позову у цивільній справі на користь громадянина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: