Негода в Україні залишила без світла понад 200 населених пунктів

Читать на русском
Через сильний вітер на Тернопільщині знеструмлено 70 населених пунктів, а у Львівській області без світла залишилося понад 130 міст та сіл.
фото ДСНС

Штормова погода знеструмила понад 130 населених пунктів Львівщини, з них 49 – повністю. Також через сильні пориви вітру на Тернопільщині знеструмлено 70 населених пунктів.

Про це повідомили в ОВА в Telegram у суботу, 28 жовтня.

У Міненерго прокоментували графіки відключення світла, що з'явилися у соцмережахУ соцмережах почали поширювати інформацію про нібито застосування в Україні графіків відключень світла – у Міненерго заявили, що на даний момент запроваджувати обмеження не планують.

«Через сильні дощі та пориви вітру на Львівщині станом на цю годину без електропостачання 132 населених пункти (49 – повністю, 83 – частково). Над відновленням живлення уже працюють 240 фахівців, залучили 84 одиниці техніки», - написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Тернопільщині через сильні пориви вітру знеструмлено 70 населених пунктів. Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. Над відновленням електропостачання працюють усі аварійні бригади місцевих РЕМ.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що штормова погода призвела до обриву 30 ліній електропередачі. Найбільше постраждав Рівненський район. Є знеструмлення у Дубенському та Сарненському районах.

За прогнозами синоптиків, погода на вихідних 28-29 жовтня у більшості областей буде теплою та сухою, проте іноді можливі дощі та сильний вітер.

Нагадаємо, сьогодні вранці Київ накрив потужний шторм. Вже відомо про одного загиблого, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: