Лідер однієї з європейських країн летить до Ізраїлю – Reuters

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон летить до Ізраїлю, щоб зустрітися з прем'єром Нетаньяху та опозицією.
Getty Images

Президент Франції Емманюель Макрон, який у вівторок, 24 жовтня, прибуде з візитом до Ізраїлю, планує зробити пропозиції для запобігання ескалації арабо-ізраїльського конфлікту.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Радники Макрона заявили, що він хоче зробити «пропозиції, які є максимально оперативними», щоб запобігти ескалації, звільнити заручників, гарантувати безпеку Ізраїлю та працювати над дводержавним рішенням.

Зазначається, що зараз здатність Макрона впливати на події в регіоні здається обмеженою, оскільки є зрушення політики Парижа у бік більш проізраїльської англо-американської лінії.

У Єлисейському палаці не виключили зустрічі французького лідера з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, а також візиту до однієї або декількох столиць арабських країн у регіоні.

Візит Макрона також матиме особливий резонанс у Франції, мусульманські та єврейські громади якої перебувають у напрузі.

Нагдаємо, у вівторок, 17 жовтня, під час повітряної тривоги делегація канцлера ФРН Олафа Шольца в Тель-Авіві була змушена зійти з літака і лягти на землю.

«Слово і діло» пропонує подивитися на інфографіці, хто саме приїжджав до Ізраїлю, а також чи були ці політики в Україні під час великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: