САП оскаржила відмову в заочному арешті помічниці екснардепа Логвинського

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на відмову суду обрати заочний запобіжний захід підозрюваній.
Георгій Логвинськийфото: Радіо Свобода

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила відмову заочно заарештувати колишню помічницю екснародного депутата Георгія Логвинського Марію Шевкопляс (Швець), яку підозрюють у причетності до заволодіння понад 54 млн грн державних коштів.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 18 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відмовився заочно заарештувати Шевкопляс, оскільки оголошена їй підозра недостатньо обґрунтована. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 06.09.2023 на 09:00 19 вересня 2023 року у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру екснардепу Георгію Логвинському у заволодінні 54 млн грн держбюджету. До цього органи запідозрили ще шість осіб у цій справі.

Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин.

Як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ екснардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався сплатити на користь підконтрольного нардепу «Золотого мандарину ойл» 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов'язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Мін'юст перерахувало вказану суму коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: